Heippahei! 
Kiitos Veeran blogivinkin, luin ihan järkyttävän mielenkiintoisen artikkelin Bergeriltä!  Linkki blogiin löytyy tuosta: http://blogs.the-american-interest.com/berger/2012/07/25/mayor-bloomberg-and-the-quest-of-immortality/ . Vaikka tuntuukin pitkältä niin suosittelen lukemaan. Muutenkin Bergerin blogi tuntuu aika seurattavalta ja näkyy päivittyvän arviolta kerran viikkoon.

Kirjoituksessa Berger ottaa kantaa ns. terveyskampanjoihin, jotka pyrkivät rajoittamaan ihmisen vapautta valita. Berger nostaa esille New Yorkin pormestarin esittämän kiellon, joka esittää ettei yli 16 unssin pakkauksia (n. 0,5l) sokerilla makeutettuja juomia saisi myydä julkisella paikalla. Berger vertailee kampanjointia liikalihavuutta vastaan kampanjointin tupakkaa vastaan aiemmin. Berger nostaa esille teemoja aristokratisesta vallankäytöstä, yläluokan määrätessä trendin terveellisen elämän puolesta, jolloin köyhät assosiotuu lihavaan ihmiseen työvoimatoimiston luukulla. Berger nostaa esille termin kuolemattomuus (immortality), joka on uskonnollisesti on iänikuinen teema. Nykyään vallalla on jos ei kuolemattomuus, niin ikinuoruus. Kirjoituksesta löytyvää punaista lankaa on hieman vaikea saada tähän tekstille sen laajuudesta johtuen.  Se melkein pitää lukea, että näistä ajatuksista saa millään tapaa kiinni. Itselläni se kuitenkin herätti ajatuksia vallankäytöstä ja vallankäytön trendeistä. Berger nostaa esille useita muita hyvinvointikampanjoita, joiden taustalta löytyy vielä jokin muu motiivi, kuin ihmisten hyvinvointi.

En osaa arvioida tuon kyynisyyden paikkaansapitävyyttä ja Berger tuskin vastustaa ihmisten hyvinvointia. Mielestäni on mielenkiintoista, kuinka joku ottaa kantaa nimenomaa tuolta kantilta.

Heräsi vielä ajatus.Niinkuin Taneli aikaisemmin mainitsikin Berger pyrkii tarkastelemaan asiaa, mahdollisimman monelta kannalta.
Tämä on haaste, mutta viestijän työssä tämä on myös suuri mahdollisuus. Tuskin yksikään kriisin aiheuttanut markkinointiviestijä/tiimi  on ajatellut, että heidän suunnittelema kampanja saisi aikaa jonkilaisen kohun, mutta julkaissut sen silti.Jos pystymme ottamaan huomioon mahdollisimman paljon erilaisia näkökulmia, pystymme vaikuttamaan paremmin ja laajemmin, lisäksi kriisin mahdollisuus pienenee.

Tässä oli sillisalaatti erilaisia ajatuksia, jotka kumpusivat artikkelista ja samanaikaisesti luetusta Tanelin  postauksesta. Mutta siis lue toi artikkeli, jos haluat saada tästä jotain irti.

Laiskaa lauantaita toivottaen 
Juho